RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Скільки платитимемо за газ з жовтня: найнижчі і найвищі цінники

Українські газопостачальні компанії опублікували ціни на газ для населення на жовтень - вартість річної пропозиції залишилася колишньою.

Про це пише консультаційний центр "ГазПравда".

Таким чином, річні ціни на блакитне паливо зберігають стабільність і істотно вигідніше місячних тарифних планів п'ятий місяць поспіль.

Зазначається, що в залежності від компанії-постачальника фіксована ціна газу на рік у вересні коливатиметься від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр.

Найнижчі цінники встановили такі компанії: "Агросинтез Трейдинг" (7,80 гривень за кубометр), "Евод Трейд КП Луцькводоканал" (7,88 гривні за кубометр), "Черкасигаз Збут" і "Уманьгаз Збут" (7,89 гривні за кубометр), а також компанія "Нафтогаз України" (7,96 гривні за кубометр).

Найдорожче продають блакитне паливо Чернівецька обласна енергопостачальна компанія, Житомирська обласна енергопостачальна компанія і Херсонська обласна енергопостачальна компанія, у них річна ціна складає 13,5 гривень за кубометр.

Серед пропозицій найчастіше зустрічається ціна близько 9 гривень за кубометр.

Тим часом ціна листопадового ф'ючерсу на TTF на біржі ICE Futures досягла $ 1102 за тисячу кубометрів і встановила новий рекорд. Разом з тим ціни на газ для населення в Україні не ростуть. Причина в тому, що з 1 травня всі побутові споживачі газу були автоматично переведені на фіксований річний тариф, який діятиме до 30 квітня 2022 року.