RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Збільшення пенсій і субсидій: чого чекати українцям в 2021-2022 роках

Міністр соціальної політики Марина Лазебна запевнила, що всі, хто потребує допомоги в оплаті комунальних послуг, отримають субсидії, а пенсії будуть рости, як заплановано.

Про це пише "Урядовий портал".

"Механізм субсидій буде стабільно працювати при будь-якому перебігу опалювального сезону. Як би не мінялися тарифи, всі, хто потребує допомоги в оплаті комунальних послуг, обов'язково отримають підтримку від держави", - заявила Лазебна.

За її словами, у держбюджеті на цей рік на виплату субсидій передбачено 35,2 мільярда гривень, а у Верховній Раді перебуває законопроект, який передбачає збільшення фінансування субсидій в цьому році ще більш ніж на 12 мільярдів гривень.

Лазебна наголосила, що в разі збільшення комунальних тарифів розмір субсидій буде збільшуватися автоматично. Крім того, для жителів регіонів, які потраплять в "червону" зону карантину, автоматично на 50% будуть збільшені норми споживання основних комунальних послуг при розрахунку субсидій.

Також вона розповіла, що уряд запланував послідовне підвищення пенсій на 2022 рік. Мінімальна пенсійна виплата у людини старше 70 років, за наявності страхового стажу 35 років у чоловіків і 30 років у жінки буде не менше, ніж 3000 гривень.

"По-перше, з 1 березня пройде індексація пенсій ... По-друге, реалізація президентської програми вікових доплат до пенсій, якої ми послідовно охоплюємо людей старше 70 років, дає нам можливість вийти на нову мінімальну пенсійну гарантію", - зазначила Лазебна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що тарифи для українців підвищуватися в опалювальний сезон не будуть, для деяких їх навіть знизять.