RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Скільки приписаних в квартирі людей можуть оформити субсидію: пояснення Кабміну

У Мінсоцполітики пояснили кому та у якому випадку призначається субсидія.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінсоцполітики.

Субсидія надається одній людині за місцем реєстрації з урахуванням усіх зареєстрованих осіб на це житло. Якщо у родичів особи із складу домогосподарства зареєстроване місце проживання відмінне від цієї адреси, то їх доходи все одно враховують при вирішенні призначати чи ні субсидію.

Якщо прописані у приміщенні неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки або зареєстровані недієздатні особи працездатного віку, у яких є опікун, тоді житлова субсидія призначається за заявою опікуна.

Субсидія призначається за фактичним місцем проживання тим людям, які орендують житло на підставі договору найму, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію. Також вона може нарахуватися одному із членів домогосподарства, які не зареєстровані в житлі, але фактично проживають у ньому без укладеного договору оренди, у разі, коли вони є внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Якщо субсидія призначається орендарям або ВПО, тоді склад тих, хто проживає у будинку декларується заявником під час звернення за призначенням житлової субсидії з додаванням до заяви відповідних документів, що підтверджують проживання за фактичною адресою житла.

Також варто зазначити, що субсидія не призначається одночасно за зареєстрованим місцем проживання людини та за місцем її фактичного проживання.

Раніше "Апостроф" показував інструкцію як перевірити розмір житлової субсидії, не виходячи з дому.