RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні різко зменшать субсидії: кому загрожує скорочення виплат

Сьогодні триває системна робота з верифікації інформації про одержувачів субсидії. У Мінсоцполітики адаптують критерії, яким повинні відповідати претенденти на державні виплати, під поточну ситуацію.

Про це заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко розповів в ефірі телеканалу UA:Перший.

"У цьому опалювальному періоді у нас передбачена неможливість отримання субсидії, якщо у людей є депозит 100 тисяч гривень або якщо такі особи володіють автомобілями, яким менше, аніж п'ять років з дати випуску. Ми ж розуміємо, що це далеко не "Таврії" і не "Жигулі", яким по 15-20-30 років", - заявив він.

Музиченко зазначив, що сьогодні в Україні 2,5 млн одержувачів субсидій. В останні три роки різниця між числом одержувачів компенсації відповідала 100-150 тисяч сімей.

"Минулий опалювальний період завершився з чисельністю (одержувачів субсидій. - Ред.) близько 3 млн, так, як було і до цього в опалювальний період. На цей опалювальний період ми очікуємо 3-3,1 млн одержувачів (субсидій. - Ред.), і відповідно такі суми закладено на фінансування до кінця цього року і на наступний рік", - поінформував заступник міністра.

Раніше ми писали, що органи соцзахисту зобов'язані перевіряти наявність боргів у прохачів субсидій. За даними Мінсоцполітики, два види боргів можуть перешкодити оформити субсидію.