RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Пенсійній системі України загрожують серйозні проблеми: експерт назвав вихід

Українська пенсійна система виявилася розбалансованою. Згідно з розрахунками, з серйозними проблемами Україна може зіткнутися вже через 7 років.

Про це заявив в ефірі каналу "Дім" член наглядової ради Української ради бізнесу Михайло Соколов.

"Ми робили свої розрахунки, і вони показують, що якщо ми нічого не змінимо, і не будемо нарощувати дотації з бюджету на соціальне забезпечення людей похилого, то вже через 7 років прийдемо до того, що всім будемо виплачувати мінімальну пенсію", - підкреслив він.

Крім того, деякі українці і зовсім не матимуть права на пенсію від Пенсійного фонду, виплати будуть проводитися через соціальну систему.

"Але це теж гроші держави, тому рахувати їх потрібно разом. І ось коли їх починаєш разом рахувати, то ти розумієш, що через 7 років ми приходимо до ситуації, коли всім - мінімальна [пенсія], тому що на більше немає грошей. І далі ми будемо йти нижче мінімальної, тому що кількість коштів буде падати ", - зазначив експерт.

Виходом з існуючого положення, за його словами, може бути накопичувальна пенсійна система, при якій накопичення для майбутньої пенсії українці будуть робити самостійно за допомогою регулярних внесків. Він доповнив, що солідарна пенсійна система не гарантує виплати коштів пенсіонеру в тому ж розмірі, в якому виплачувалися внески.

Раніше ми також повідомляли, що в Мінсоцполітики відповіли, хто може розраховувати на субсидію в 10 тисяч .