RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У 2022 році пенсії в Україні підвищуватимуть у 12 етапів: кому і на скільки піднімуть

Наступного, 2022 року, в Україні відбудеться підвищення пенсій для різних категорій населення – воно відбуватиметься у 12 етапів.

Про це в інтерв'ю The Page розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Як зазначає Лазебна, у січні будуть перерахунки пенсій для ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС з інвалідністю; також продовжиться підвищення пенсій для 65-річних людей з урахуванням зростання мінімальної зарплати.

"Жінкам, які народилися 1962 року, наступного року почнуть нараховуватися пенсії після досягнення ними нового пенсійного віку. Ми помітили, що їхні пенсії могли виявитися меншими, ніж минулого року. Тому було введено підвищуючий коефіцієнт 9%", - заявила міністр.

За словами Лазебної, з 1 березня буде індексація пенсій, а вже у жовтні планується вийти на нову мінімальну пенсійну гарантію.

"Людина старша 70 років, яка має стаж 35 років (чоловік) або 30 років (жінка), не отримуватиме менше 3 000 гривень. Я вважаю, це буде перший крок до того, щоб пенсія в Україні почала відповідати фактичному прожитковому мінімуму", - підсумувала Лазебна.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українці, які досягли віку 70 років, отримуватимуть щомісячні доплати до пенсії до 300 гривень.