RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У платіжках на газ з'явилася нова графа: що вона означає

У платіжках за газ українців очікує новий "сюрприз" - на цей раз там з'явиться нова графа, в якій буде вказана якість споживаного обсягу.

Про це йдеться на сайті Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

У відомстві уточнили, що 2 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії", через що платіжки доведеться змінити.

Згідно із законом, на українців чекає перехід на розрахунки та балансування на ринку природного газу в одиницях енергії. Мета такого переходу – запровадження диференціації вартості газу виходячи з показників його якості.

Тепер у платіжках за послугу постачання теплової енергії додатково зазначатимуть спожитий обсяг теплової енергії у перерахунку на кіловат-годинник.

У відомстві впевнені, що таке нововведення сприятиме підвищенню енергоефективності у побутовій сфері, оскільки споживач отримає право порівнювати спожиті обсяги газу в одиницях енергії з іншими видами енергії та керувати споживанням.

Нагадаємо, що в Україні для частини українців можливе збільшення тарифів на опалення.