RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Курс долара оновив мінімум із весни 2020 року: чого чекати далі

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс долара і євро до гривні на понеділок, 8 листопада. "Американець" коштуватиме 26,10 грн, євровалюта – 30,10 грн.

Про це пише "Апостроф".

У порівнянні з офіційним курсом на п'ятницю, 5 листопада, долар подешевшав на 9 копійок, а євро впав на 18 копійок і впав до мінімуму за понад 1,5 роки. Менше долар коштував лише 16 березня 2020 року – 26,089 гривні за долар.

Що відбувається з курсом долара на міжбанку

Керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин розповів інтернет-виданню "Сегодня", що 5 листопада покупці поставили низькі котирування, користуючись можливістю купити дешевше через неминучість зміцнення гривні.

"В умовах локдауну валютний ринок млявий, торгові обсяги низькі. Тому поява на ринку великих продавців (як і покупців) призводить до невеликої паніки, яка посилює імпульс", – сказав експерт.

Він спрогнозував збереження тренду на зміцнення національної валюти через переважання продавців на ринку, яке можуть зупинити лише дії регулятора.

Що буде з доларом до кінця року

На думку керівника "EXANTE Україна" Володимира Познія, з кінця минулого року рух гривні до долара відбувається у межах певного діапазону. З липня відбувається посилення української валюти.

Експерт зазначив, що гривня часто перебуває під посиленим тиском наприкінці року. Він спрогнозував відкат "американця" до гривні до 27,12 - 27,5 в результаті корекції. За його словами, євро до кінця року може злетіти до 31,7 чи навіть до 32,2.

Нагадаємо, за результатами опитування "Прогнози бізнесу на 2022 рік" переважна більшість респондентів прогнозує значне зростання вартості долара наступного року. Очікуваний курс – 29 гривень за долар, що помітно перевищує середньорічний курс 2021 року.