RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

В Україні продають стародавню монету з князем Володимиром за значною ціною: фото

В Україні на аукціоні продають срібник князя Володимира II типу. Поточна ціна монети – 88 888 грн.

Монету виставили на продаж на сайті Violity.

Срібник князя Володимира виготовлений зі срібла, прихованих дефектів немає. Однак на монеті є незначні тріщини від штампу, що є цілком нормальним для тих часів. Також є діагональна не глибока смуга на лицьовій стороні.

Варто зазначити, що існує чотири типи срібників Володимира на кшталт штемпелів. На реверсі срібників першого типу зображено Христа-Пантократора, а на аверсі - бюст князя, праворуч від нього вміщено тризуб. У написах на монетах часто зустрічаються грубі помилки, що вказують на ранні роки випуску монет – ще не було освічених майстрів.

На срібниках другого типу з'явилося зображення великого тризубця на полі монети. На звороті – поясне зображення Володимира у кольчузі та хрестом у руці. Срібні третього типу вважаються найкрасивішими із монет Володимира. Там князя зобразили на троні, а помилок у текстах майже зустрічаються. На срібняках четвертого типу князь сидить на низькому пуфі, які були популярні в арабських країнах, а на обороті – тризуб із хрестом посередині.

Раніше "Апостроф" писав, що 11 листопада Національний банк України пустить в обіг пам'ятну монету , присвячену Повітряним силам України.