RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Автоблокування рахунку за борги: як зняти арешт із грошей у банку

Якщо гроші боржника було автоматично заблоковано фінансовою установою, то розблокувати рахунок у банку можна за рішенням суду або зв'язавшись із судовим виконавцем після оплати заборгованості. Процедура може тривати від 15 хвилин до кількох місяців.

Про це пишуть "Вести".

Співробітники виконавчої служби зазначають, що накласти арешт на рахунок набагато легше, ніж його зняти. Одним із варіантів може бути оскарження рішення про арешт через Апеляційний господарський суд. Це необхідно зробити протягом п'яти днів після отриманого повідомлення.

Також можна принести виконавцю квитанцію про сплату штрафу, після чого він має закрити виробництво та направити до банку інформацію про необхідність розблокування рахунку. Не варто випускати ситуацію з-під контролю, інакше процедура може тривати не один місяць.

У разі, якщо через два робочі дні рахунок не розблокували, потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку та дізнатися, чи надійшов лист про розблокування. Якщо такого листа у банку не отримали, треба попросити виконавця надіслати його повторно.

Якщо банк є учасником Автоматизованої системи виконавчого провадження, на розблокування рахунку піде від 15 хвилин до кількох днів. В іншому випадку процес може тривати кілька тижнів.

Нагадаємо, система автоматичного списування боргів, яка нещодавно запрацювала в Україні, станом на листопад 2021 року має доступ до рахунків українців у 18 банках.