RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

На руки не дадуть: як можна витратити тисячу за вакцинацію

Виплати "президентської тисячі" українцям, які отримали щеплення, здійснюватимуться виключно за допомогою "Дії" з 19 грудня. При цьому бізнес зможе прийняти ці кошти лише через платіжний термінал чи онлайн-систему продажу.

Про це розповів директор департаменту регуляторної політики та підприємництва Міністерства економіки України Олександр Палазов виданню OBOZREVATEL.

"У програму плануємо залучити підприємства будь-якої форми власності: юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Для участі підприємствам потрібна наявність платіжного термінала або онлайн-точки продажу, відповідність основної діяльності MCC-коду, перелік яких буде визначено постановою уряду", – сказав чиновник.

За його словами, одержувачам 1000 грн доведеться пройти перевірку в розділі "єПідтримка". Перевірятиметься досягнення одержувачем повноліття та отримання ним двох доз вакцини проти коронавірусу.

Якщо все гаразд, людина зможе відкрити безкоштовний віртуальний рахунок в онлайн-банку, на який після 19 грудня прийдуть кошти.

Гроші можна буде витратити виключно на затверджені Кабінетом Міністрів послуги: культуру, спорт та внутрішні пасажирські перевезення (авіа та залізничні).

Нагадаємо, щоб гроші не “згоріли”, їх необхідно витратити протягом чотирьох місяців.