RU  UA

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

Всі новини

Кому з українців не світять субсидії: у Кабміні відповіли

Українці, які не мають достатнього доходу, можуть претендувати на отримання субсидії. Проте деяким держава може відмовити у виплатах.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

За словами чиновниці, допомогу не повинні отримувати багаті сім'ї чи люди, які можуть, але не хочуть працювати.

"Субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства є працездатні люди, які довго не працюють, і не мають поважних причин не працювати", - зазначила вона.

Також субсидія не надається власникам великих квартир (більше 130 кв. м) або будинків (понад 230 кв.м). Таке обмеження не поширюється на дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї, багатодітні сім'ї, сім'ї, в яких проживають троє та більше дітей.

Більше того, не призначаються виплати власникам кількох автомобілів, кількох квартир чи будинків за винятком, про які я зазначала вище, депозитів на суму понад 100 тисяч гривень. Також субсидія не призначається, якщо було здійснено дорогі покупки на суму понад 50 тисяч гривень.

"Не отримають субсидію і люди, які принципово не хочуть платити і мають прострочені борги за комунальні послуги понад три місяці. Але я хочу звернути увагу: якщо борг несправедливий або якщо людина має через те, що справді не мала можливості платити за комунальні послуги, то він може отримати субсидію", - резюмувала Лезебна.

Раніше "Апостроф" писав, що чи українці зможуть заробити на субсидіях.