RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Частина українців в опалювальний сезон може залишитись без субсидій на комуналку: кого це торкнеться

Цього опалювального сезону українці, які мають борг на оплату комунальних послуг, можуть втратити субсидії на житло. Дізнатися чи нарахували субсидію можна онлайн.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №848.

У документі зазначено, що держава має право позбавити соціальних виплат на житло тим громадянам, які мають заборгованість за комуналкою. Тому у разі несплати у повному обсязі за комунальні послуги за період більш ніж три місяці, нарахування субсидії припинять.

Субсидія залишиться дійсною у разі, якщо Мінсоцполітики профінансує таких субсидіантів, щоб погасити заборгованість. Для цього потрібно мати договір про реструктуризацію боргів.

Крім того, не отримають житлову субсидію у разі, якщо:

  • домогосподарству припинили надання житлово-комунальної послуги або послуг;
  • громадянин не виконав зобов’язання за договором про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг;
  • у заяві або декларації громадянин надав недостовірні дані, що вплинуло на встановлення права на житлову субсидію або визначення її розміру, що перевищує 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії;
  • громадянин протягом 30 календарних днів не повідомив структурному підрозділу з питань соцзахисту населення про зміни обставин, що зазначені у пункті 90 цього положення.

Про припинення надходження субсидії українцям повідомляють протягом трьох робочих днів з дня прийняття такого рішення. Також можна перевірити стан субсидій за даними Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій онлайн.

Раніше ми розповідали за які борги з комуналки можуть відібрати житло.