RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Кому в Україні не призначають субсидії на комуналку: названо 9 категорій

Українці можуть отримати субсидію, навіть якщо у них є борги за комунальні послуги. Проте є дев'ять категорій громадян, яким не призначається допомога.

Про це повідомляється на сайті Мінсоцполітики.

Зокрема, субсидія не призначається у таких випадках:

1. Загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків. Виняток робиться для багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу тощо. Також це правило не поширюється на будинки, на які оформлені два і більше окремих особових рахунки, житлові приміщення, надані державам особам з інвалідністю.

2. Хтось із складу домогосподарства або член його сім'ї протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії здійснив операцію на суму, що перевищила 50 тисяч гривень. Зокрема йдеться про купівлю житла, земельної ділянки, цінних паперів тощо, а також благочинність.

3. Хтось із складу домогосподарства або член його сім'ї має у власності більше одного житлового приміщення (квартира, будинок), крім житла, розташованого в сільській місцевості, на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. Винятком є житло, непридатне для проживання, житло, отримане дитиною-сиротою та інше.

4. На 1 число місяця, з якого призначається субсидія, на депозитному банківському рахунку (рахунках) є понад 100 тисяч гривень.

5. У власності є транспортний засіб, з року випуску якого пройшло менше 5 років (крім мопеда та причепа), та/або більше 1 транспортного засобу, з року випуску якого пройшло менше ніж 15 років (крім мопеда та причепа).

6. У складі домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку у яких відсутні доходи, або вони отримували середньомісячний сукупний дохід, менший за розмір мінімальної заробітної плати. Виняток робиться для студентів, пенсіонерів, ув'язнених та інших громадян.

7. Громадянин не повернув помилково виплачену субсидію на вимогу структурного підрозділу.

8. У разі отримання від підприємств – постачальників послуг інформації щодо наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять тисяч гривень. Проблему можна вирішити за допомогою реструктуризації боргу.

9. У складі домогосподарства є особи, які мають заборгованість за аліментами понад три місяці. Виняток становлять алко- або наркозалежні (підтверджується довідкою від лікаря), відсторонені від роботи в рамках кримінального провадження, особи, які перебувають під вартою, або під домашнім арештом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, за яких обставин можуть позбавити субсидій в Україні.