RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Перед Новим роком в Україні злетіли тарифи на воду: наскільки зміняться платіжки

В Україні підвищилися тарифи на холодну та гарячу воду. Таке рішення Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг.

Про це поінформував пресцентр "Київводоканалу".

Регулятор підтримав постанову, де встановлено загальний тариф на централізоване водопостачання та водовідведення у 2022 році у розмірі 30,384 гривні за кубічний метр разом із ПДВ.

Дані зміни торкнуться 45 підприємств водопостачання і водовідведення. Рівень тарифу на централізоване водопостачання підвищено до 16,164 гривні за кубометр разом із ПДВ, на водовідведення – до 14,22 гривні. Таким чином, підвищення становить 2,82 і 2,184 гривні відповідно, тобто - майже на 5 гривень. Відтак - витрати середньостатистичної родини із трьох осіб, які споживають у середньому 6,5 кубометрів холодної води, піднімуться на 32,5 гривні.

У Нацкомісії пояснили, що серед чинників, які вплинули на підняття тарифів збільшення витрат за електроенергію; зростання витрат на теплову енергію; збільшення витрат за газ; зростання витрат на податки і збори, що передбачають норми "ресурсного" закону з 1 січня 2022 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Національна комісія України з питань державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг погодилася зменшити ціну на газ для клієнтів постачальника "останньої надії".