RU  UA

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

В Україні подорожчають хліб та інші соціальні продукти: влада знайшла привід

Кабінет Міністрів України працює над створенням механізмів підтримки місцевих виробників харчових продуктів, а тому можливе введення націнок на соціальні продукти.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у п'ятницю, 24 грудня.

"Ми розуміємо проблематику у зв'язку з тим, що ціни на газ аномально зростають. За дорученням президента Володимира Зеленського, уряд розробляє механізми підтримки українських хлібопекарів і виробників соціальних харчових продуктів", – сказав він.

Чиновник додав, що уряд підготує пропозиції щодо підтримки українських виробників уже найближчим часом.

"В умовах світової кризи виробники розглядають питання підвищення цін. У даному випадку ми працюємо з ними, щоб захистити не тільки виробників, а й споживачів. Розглядатимемо запровадження відповідних націнок на соціальні продукти, можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів", – пояснив Шмигаль.

Раніше ми писали, що Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), встановила нові тарифи на послуги з розподілу газу на 2022 рік для 40 операторів газорозподільних систем (ГРС).

Також "Апостроф" повідомляв, що в Україні у 2021 році зібрано рекордний урожай зернових, але, як не парадоксально, на внутрішньому ринку утворився дефіцит пшениці, що неминуче призведе до зростання цін на хліб.