RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Що буде з тарифами на тепло, гарячу воду та газ: влада зробила заяву

Протягом поточного 2021 року Україні вдалося забезпечити стабільність тарифів на тепло, гарячу воду, природний газ.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підсумовуючи рік, на засіданні уряду.

За його словами, ціна на теплоенергію та гарячу воду зафіксована до кінця опалювального сезону: "В умовах світової енергетичної кризи спільними зусиллями вдалося забезпечити стабільність тарифів. Завдяки ініціативі президента, а також завдяки спільним діям з місцевою владою, тарифи на тепло та гарячу воду не будуть зростати до кінця опалювального сезону".

Прем'єр-міністр нагадав, що вартість газопостачання для населення також залишиться незмінною. Він зауважив що, опалювальний сезон проходить стабільно.

Як повідомлялося, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа, уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Раніше ми писали, що Шмигаль зробив важливу заяву про запровадження тотального локдауну.