RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Що буде з тарифами на газ у 2022 році: ціни в регіонах

Згідно даних газопостачальних компаній, тарифи на газ у 2022 році для українського населення залишаться незмінними. Проте зміниться вартість розподілу газу залежно від регіону.

Про це повідомляється на сайті Pmg.ua.

Відзначається, що постачальники мають право переглядати тарифи кожного місяця, але не можуть підвищувати їх до 30 квітня – лише знижувати. Таким чином, уряд забезпечив населення від захмарних тарифів взимку, щоб уникнути повторення торішніх "тарифних протестів".

Відповідно до оприлюднених даних, ціна на січень за газ знизиться для клієнтів тільки однієї компанії – Херсонської обласної енергопостачальної компанії: із 13,5 грн за кубометр до 9,98 грн. Інші компанії залишили чинні тарифні плани незмінними.

У залежності від постачальника українцям доведеться платити від 7,799 до 11,99 грн за кубометр.

Найдешевший тариф запропонувало ТОВ "Енерджі Трейд Груп" – 7,799 грн за кубометр. Найдорожчий – ТОВ "Стрийнафтогаз" – 11,99 грн.

Відразу 36 постачальників встановили тариф на газ у січні нижче 8 гривень за кубометр.

Місячні тарифи постачальники оприлюднюють за 5 днів до кінця попереднього місяця, щоб населення мало час обрати вигідний для себе варіант, змінивши постачальника.

З 1 травня має змінитися річний тариф для українців, адже його термін закінчується 30 квітня. Порахувати, яким він буде, неможливо – все буде залежати від цін на європейських хабах. Адже газ Україна закуповує саме там.

Раніше ми писали, як перевірити договори на постачання газу.