RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Накопичувальна пенсійна система в Україні: у чому суть експерименту

Уряд розпочав експеримент із запровадження накопичувальної пенсійної системи для працівників підприємств великої приватизації. Тепер при купівлі держпідприємств новий власник повинен запровадити накопичувальні пенсії щонайменше 50% працівників.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла 24 каналу.

Вона зазначила, що нещодавно Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи для працівників підприємств великої приватизації. Суть експерименту полягає в тому, що інвестор, який купує об'єкт державної власності у рамках великої приватизації, запровадить накопичувальні пенсійні програми як мінімум для половини працівників підприємства.

“Зараз в Україні з понад 25 тисяч підприємств лише трохи більше 2 тисяч уклали пенсійні контракти на користь своїх працівників із недержавними пенсійними фондами. Людина, коли влаштовується на роботу, навіть не ставить питання, чи є пенсійна програма у роботодавця. На жодному сайті пошуку роботи немає такого поля в описі вакансій”, – сказала Лазебна.

За її словами, та гривня, яку підприємство перераховує на рахунок працівника у недержавному пенсійному фонді, "коштує" такому підприємству вдвічі дешевше коштом податкових пільг, аніж гривня, яка видається працівникові "на руки" у вигляді зарплати.

Раніше ми писали, що накопичувальну пенсію можна витратити до виходу на заслужений відпочинок.