RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Чи потрібно декларувати "Вовину тисячу": у НАЗК дали відповідь

Отриману за вакцинацію проти коронавірусу тисячу гривень декларувати непотрібно. Водночас необхідно внести до документа номер спеціального рахунку, на який перераховувалися ці кошти.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Кошти за програмою "е-Підтримка" надавалися у вигляді цифрового ваучера, який можна витратити лише на певні послуги та товари. При цьому через 4 місяці невикористані гроші повернуться до державного бюджету.

"Тому що кошти, отримані в рамках програми, надаватимуться виключно у безготівковій формі, зараховуватимуться на спеціальний рахунок, не підлягатимуть оподаткуванню, то такі кошти не є доходом", - йдеться у публікації.

Одночасно, спеціальний рахунок, який було відкрито у зв'язку з отриманням “Вовиної тисячі”, необхідно вказувати в декларації у разі, якщо він буде відкритий не менше половини днів протягом звітного періоду (для декларування у разі звільнення) або станом на кінець звітного періоду.

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів опрацювати механізм виплати однієї тисячі гривень прищепленим підліткам за аналогією з повнолітніми громадянами.