RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Золоте" опалення: в Україні суми у платіжках можуть підскочити майже вп'ятеро

З лютого жителів великих українських міст переведуть на постачальника останньої надії, через що суми в платіжках за опалення можуть вирости до кількох тисяч.

Про це повідомляє видання UBR, посилаючись на публікацію голови правління Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка.

Примітно, що експерт із ЖКГ закрив доступ до свого поста у Facebook.

Голова правління Союзу споживачів комунальних послуг у публікації попереджав, що у лютому деяких жителів Вінниці, Херсона, Миргорода, Жовтих Вод, Полтави, Шепетівки, Старокостянтинова, Теплодара, Нововолинська та Кам'янця-Подільського переведуть на постачальника останньої надії, через що споживачам доведеться платити за опалення 200 гривень за квадратний метр.

Експерт попередив, що теплокомуненерго вказаних населених пунктів до кінця січня не зможуть розрахуватися за спожитий природний газ для забезпечення теплопостачання.

У зв’язку з цим, як стверджує Попенко, з 1 лютого частину побутових споживачів можуть перевести на постачальника останньої надії, через що газ почнуть закуповувати за ринковими цінами.

"Це призведе до подорожчання тарифу на тепло у 4,5 рази (близько 7 тисяч гривень за 1 ГКал – ред.)", - цитує видання публікацію, яку експерт вже приховав від читачів у своєму Facebook.

Раніше ми розповідали, що українці отримали космічні платіжки за опалення.