RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Ціна нафти може перевищити психологічну позначку: названо причину

У разі повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації на територію України може піднятися вартість нафти.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, ціна на нафту продовжує зростати – у понеділок, 14 лютого, вона досягла пікових показників, починаючи з 2014 року. Трейдери вважають, що якщо Росія піде на вторгнення в Україну, ціна сировини марки Brent може становити 100 доларів за барель – за словами директора Центру глобальної енергетичної політики Колумбійського університету Джейсона Бордофа, світ готується до періоду турбулентності.

Зазначається, що темпи зростання попиту на пальне значно перевершують зростання видобутку нафти на тлі відновлення світової економіки після пандемії коронавірусу. У зв'язку з цим світовий ринок має лише невеликий буфер з метою пом'якшити потенційний шок у разі зниження ставок.

Також трейдери зазначають, що Росія сьогодні є найбільшим світовим виробником енергоресурсів. У разі повномасштабної війни з Україною може відбутися суттєве скорочення постачання сировини з РФ, а наслідки балансу попиту та пропозиції виявляться небезпечними.

Раніше ми повідомляли, що загроза військової ескалації та геополітична напруга навколо України негативно вплинули на російські фінансові ринки обвалилися рубль та акції підприємств РФ.