RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українським військовим серйозно піднімуть платню: скільки платитимуть бійцям на передовий

Українським військовим, які тримають зброю в руках, платитимуть по 100 тисяч гривень щомісяця.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів України.

Повідомляється, що в умовах військового становища військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового та начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським, виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 000 грн на кожен місяць.

Військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів щодо нацбезпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів розмір винагороди збільшується до 100 000 грн.

Сім'ям військовослужбовців, які загинули на війні, виплачуватимуть 15 млн грн.

Це робиться, щоб наші захисники та захисниці знали, що країна їм вдячна. Держава має гідно платити за цю важливу роботу. Крім того, ми продовжуємо робити все для посилення нашої обороноздатності на міжнародному рівні! Дякуємо за підтримку всім країнам-партнерам! Слава Україні!», - прокоментував рішення міністр оборони Рєзніков.

Нагадаємо, раніше планувати, що з березня 2022 року зарплати військових в Україні будуть підвищені на 30%.