RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Українцям дозволили знімати валюту з банківських рахунків, але є ліміт

У зв’язку із воєнними діями в Україні Національний банк України послабив низку заборон на операції в іноземній валюті.

Про це повідомляється на національному сайті НБУ.

Так, з 1 березня українцям дозволено знімати кошти з карток в іноземній валюті, однак не більше 30 тисяч гривень на день.

Відзначається, що без обмежень знімати іноземну валюту зможуть підприємства та установи, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) уряду та на підставі окремих дозволів НБУ.

Що стосується філій та відділень банків, що розташовані на територіях, які перебувають під загрозою окупації Росією, там зняття готівкової валюти здійснюватиметься у межах залишку коштів на рахунку за умови їх наявності. Рішення про видачу коштів ухвалюватиметься керівником філії або відділення банку.

Крім того, Національний банк передбачив можливість використання платіжних карток за кордоном для розрахунків та отримання готівки, додавши їх до переліку виключень до заборони, що стосується здійснення транскордонних переказів валютних цінностей з України за дорученням клієнтів.

Водночас наголошується, що НБУ від моменту впровадження воєнного стану не вводив жодних обмежень на безготівкові розрахунки, у тому числі за кордоном.