RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росіяни навіть не розуміють, що на них чекає: відомий економіст оцінив наслідки санкцій проти РФ

Відомий російський економіст, професор фінансів і доктор університету Чикаго Максим Миронов оцінив наслідки санкцій, введених проти Російської Федерації за військову агресію проти України. Росіяни навіть не підозрюють, що на них чекає вже найближчим часом.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

Так, за словами Миронова, те, що нині відбувається в російській економіці, можна назвати одним словом - "П**дец".

При цьому він додав, що це визначення потрібно помножити на два через те, що росіяни переважну більшість росіян зараз навіть цього не усвідомлюють. Причому навіть освічені.

"Дуже скоро на росіян чекає дефіцит базових продуктів", - стверджує Миронов. Причому він додав, що йдеться не про якісь умовні "айфони", а про їжу одягу та інші базові потреби людини.

Це пояснюється тим, що Росія дуже вбудована у світову економіку, від якої її зараз практично ізолювали. При цьому навіть якщо якісь країни погодяться відправляти в Росію контейнери з необхідною продукцією за завищеною ціною, ці товари не буде чим оплачувати, оскільки експортні доходи скоротяться в рази.

За словами експерта, навіть непідсанкційні нафтові компанії зараз не можуть знайти покупців.

Також багато росіян можуть подумати, що з метою "імпортозаміщення" в останні роки в Росії було збудовано безліч заводів. Це справді так, але вони практично залежать від імпортних компонентів. Це означає, що найближчими місяцями в Росії почнуть зупинятися цілі галузі промисловості, що призведе до тотального безробіття.

"Єдиний плюс із цієї історії, що ті, хто ностальгував за СРСР, зможуть на своїй шкурі відчути всі його принади. І це буде не щодо травоїдного СРСР за типом Хрущова-Брежнєва-Горбачова, а СРСР, на чолі якого стоїть божевільний диктатор", – резюмував Миронов.

Раніше ми також повідомляли про те, що відомий московський брокер визнав крах економіки Росії.