RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як отримати пенсію та соцвиплати під час війни через Укрпошту чи Ощабданк: детальна інструкція

Під час війни соціальні виплати або пенсії інколи залишаються мало не єдиним джерелом надходженням коштів для багатьох людей. За інформацією Пенсійного фонду у березні пенсіонери точно отримають свої виплати.

Про те, як їх отримати повідомляє Міністерство соціальної політики.

Відзначається, що люди, які залишилися вдома і не евакуювалися отримають грошові виплати за допомогою доставки Укрпоштою або, за наявності безпечних умов для життя, - зможуть забрати гроші у найближчому відділенні.

У той же час, люди, які в умовах війни змінили своє постійне місце проживання, повинні обрати будь-який із нижчезазначених способів одержання виплат. Відзначається, що при зміні місцеперебування, про це потрібно повідомити органи Пенсійного фонду України або соціального захисту особисто, по телефону або через електронний кабінет.

Грошовий переказ через АТ "Ощадбанк" без відкриття банківського рахунку

До банку необхідно подати заяву, у якій буде зазначено: ПІБ, паспортні дані та документ про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера) одержувача, його попереднє місце проживання (отримання пенсії) та тимчасове місцеперебування.

Переведення Укрпоштою коштів на поштове відділення за новим місцем перебування або до будь-якого автоматизованого відділення Укрпошти

У цьому випадку потрібно надати заяву до відділення Укрпошти, у якій буде зазначено: ПІБ одержувача пенсії або грошової допомоги; адреса проживання, за яким здійснювалася виплата за попередній період (до лютого 2022 року); паспортні дані; номер телефону; спосіб отримання пенсії та нова адреса перебування одержувача.

Відзначається, що усі кошти буде зараховано за заявленою адресою проживання протягом кількох днів.

Раніше ми писали, як платитимуть пенсію українцям, які покинули свій дім.