RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні посилять контроль за ціною продуктів: хто перевірятиме

Кабінет міністрів України та місцева влада активно докладають зусиль, щоб стабілізувати ціни на товари першої необхідності в умовах війни.

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

Кабінет Міністрів дозволив обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками контролювати ціни на соціально значущі харчові продукти, ліки та паливо. Таким чином, на війні заробити не вдасться.

Також уряд і місцева влада приділяють особливу увагу забезпеченню нормальної роботи об'єктів критичної інфраструктури. У тому числі підприємств, що постачають електроенергію, тепло та воду.

Раніше ми писали, що в Україні з'явився Telegram-бот, який приймає повідомлення про необґрунтоване підвищення цін з боку несумлінних громадян на низку важливих в умовах війни речей – проживання, товари та послуги.

Також “Апостроф” повідомляв, що Кабінет Міністрів сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни. Серед іншого, в Україні скасували перевірки бізнесу, крім тих, що стосуються регулювання цін та контролю за ціноутворенням.