RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Як бути з готівкою під час евакуації з України: важлива рада Нацбанку

Національний банк України не рекомендує українцям вивозити за кордон гривню готівкою при евакуації - краще зберегти гроші на карткових рахунках.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Готівку можна внести на картку у відділеннях банку за наявності паспорту або через термінали самообслуговування чи банкомати, які приймають готівку.

"Українці за кордоном можуть безготівково сплачувати за товари та послуги за допомогою платіжних карток, емітованих українськими банками, а також знімати необхідні суми готівкою в іноземній валюті країни перебування. Конвертація за такими операціями відбуватиметься за курсом, установленим українським банком-емітентом (а не курсом готівкового обміну)", - йдеться у повідомленні.

Як пояснює свою рекомендацію не брати готівку до інших країн Нацбанк, українці закордоном не можуть обміняти гривню або вимушені обмінювати її майже за безцінь.

"Національний банк розуміє цю проблему та вже працює над її вирішенням із центральними банками сусідніх країн. Але це займе час. Отже, якщо ви ще не перетнули кордон, рекомендуємо поповнити свій банківський рахунок в Україні і безпечно використовувати за кордоном свою платіжну картку", - наголосив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

У Нацбанку також запевняють, що не встановлювали жодних обмежень на безготівкові розрахунки, у тому числі лімітів на суми здійснення операцій картками в інших країнах.

Нагадаємо, НБУ тимчасово відмовляється від обмежень для фізичних осіб, що зміниться.