RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чи потрібно повертати зайві суми допомоги, пільг та субсидій під час війни

Під час дії воєнного стану громадянам не потрібно повертати зайві суми, що залишилися після нарахування державних виплат, допомог та субсидій.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За даними профільного міністерства, Кабмін продовжив термін виплати державної соціальної допомоги та пільг, які були призначені раніше, на період введення воєнного стану. Таким чином, українцям не потрібно повертати зайві суми, що залишилися після нарахування.

Постанова Кабінету міністрів №214 від 07 березня 2022 року не передбачає проведення перерахунку та повернення відповідних виплат одержувачами після припинення терміну дії воєнного стану.

Тобто, якщо у пільговиків під час дії особливого правового режиму змінився розмір доходів, через що у мирний час зменшувався розмір субсидій та допомог, ці громадяни продовжать отримувати виплати у раніше призначених розмірах, а після закінчення війни держава не стягуватиме з них "зайві" гроші.

"Після завершення воєнного стану отримувачі, яким виплату державної соціальної допомоги та пільг було автоматично продовжено, мають протягом одного місяця оновити документи, необхідні для того, щоб надалі отримувати допомогу та пільги", - додали в Мінсоцполітики.

Раніше ми розповідали, як українцям нараховують субсидії під час воєнного стану.