RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рада приняла важное решение по цене автомобильного горючего: сколько должны стоить бензин и дизель

У понеділок, 14 березня, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, затвердив новий доопрацьований законопроект №7137 про підтримку громадян та бізнесу в Україні в період воєнного стана.

Про це голова комітету Данило Гетьманцев повідомляє у Facebook.

Документ передбачає зменшення ПДВ до 7% та звільнення від акцизу на пальне, що значно зменшує розмір податків, що раніше становили понад половину ціни.

Як розповіла віцепрем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко, також уряд змінив формулу розрахунку максимальної ціни пального на заправках. До розрахунку включили додаткові витрати, що виникли після переорієнтації поставок із Білорусі та РФ на західний кордон нашої країни.

"Збільшення формули дає економічний стимул мережам завозити більше палива, адже за формулою розрахунку, яка була адекватна війні, зараз везти нафтопродукти мережам невигідно", - пояснює міністр.

Зростання ціни, яке відбулося б за таких змін, компенсується зниженням податків. Таким чином уряд одночасно сподівається уникнути дефіциту пального та зростання цін на нього.

Очікується, що розмір націнки українських мереж АЗС залишиться на рівні, встановленому за кілька днів до початку війни: 4,55 грн на літр бензину та 5 грн на літр дизеля.

Більше про те, як працюватиме економіка України в умовах воєнного часу, читайте на "Апострофі"