RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Валюту з України невдовзі можна буде вивозити без підтвердження: що зміниться

Українців знову зобов'язали підтверджувати походження валюти понад €10 тис. при виїзді за кордон, скасувавши норму, яка проіснувала лише дев'ять днів. Це викликало хвилю обурень, оскільки за умов війни, коли банки практично працюють, неможливо отримати необхідні довідки.

Як повідомили сайту UBR.ua у профільному парламентському комітеті, помилку чиновників Національного банку України незабаром точно виправлять.

Раніше комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики направив листа на адресу НБУ, в якому рекомендував скасувати вимогу до українців вивозити за кордон валютні цінності на суму понад €10 тис. лише за умови наявності підтверджуючих документів.

У Верховній Раді вважають, що українцям страждати від обмежень доведеться недовго. Голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев пообіцяв, що Комітет зараз щільно працює над тим, щоб Нацбанк знову скасував обмеження, як це вже працювало у період із 4 по 13 березня.

Експерти підтвердили цю ініціативу, оскільки справді в умовах війни постанова про заборону вивезення грошей б'є насамперед за звичайними громадянами, які за багато років цілком могли зібрати "під матрацом" більше вказаного ліміту.

Зазначимо, раніше комітет з питань фінансів, податкової та митної політики ухвалив рішення запропонувати НБУ дозволити українцям валюту за кордон без документів, що підтверджують.