RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні запровадили новий штраф для "ФОПів": за що карають і на яку суму

В Україні під час воєнного стану запровадили нове покарання для підприємців. За відмову приймати для розрахунку картки - загрожуватиме штраф до 3,4 тисячі гривень.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на Закон №2120.

Даний документ вводить окремий штраф за відмову громадянам у сплаті за товари картками. Він вносить зміни у Податковий кодекс та інші законодавчі акти щодо дії норм на період дії воєнного стану.

Згідно з ними, податківці мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах про адмінправопорушення, вчинені, зокрема, за ст. 163 прим. 15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Статтею 163 прим. 15 КУпАП визначено, що порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів - тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу - підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у документі.

Повторне порушення коштуватиме від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Таким чином, адмінштраф для "ФОПів" та посадовців підприємств становитиме від 1,7 тисячі до 3,4 тисячі гривень.

Нагадаємо, що популярна платіжна система PayPal, яку вважають найбільш безпечним способом переказу грошей в інтернеті, починає повноцінну роботу в Україні.