RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Виплати розпочнуться на початку квітня: як і кому отримати пенсії та соцдопомогу під час війни

Незважаючи на війну в Україні, громадяни країни не залишаться без, іноді єдиного джерела доходу на сьогоднішній день - пенсій, пільг або соцвиплат. Оформити та отримати їх можна як в Україні, так і за її межами.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, інформує 34.ua.

Так, громадяни, які отримують виплати на банківську картку, під час війни так і їх отримуватимуть. Тим, хто отримував гроші через Укрпошту, необхідно проінформувати Міністерство про нове місце проживання. У такому разі можна отримати гроші на картку, прийшовши до Ощадбанку з паспортом та ІПН, або через інше (зручне) відділення Укрпошти.

Лазебна зазначила, що громадянам, які перебувають у зоні активних бойових дій, централізовано через Ощадбанк нарахували усі виплати. Проте на сьогоднішній день люди не можуть повною мірою скористатися своїми коштами.

Крім того, внутрішньо переміщені особи (жителі 14 регіонів, де ведуться бойові дії) можуть оформити виплати в районних органах адміністрацій у ЦПАУ, громадах, а незабаром – і в додатку "Дія".

Щоб стати на облік як внутрішньо переміщена особа необхідно:

  • Зареєструватись.
  • Подати заяву на виплату.

Щоб отримати гроші за березень, потрібно оформити все до 14 квітня.

Усі соцнарахування обіцяють виплатити вже на початку квітня. Тепер їх можуть оформити не лише через Ощадбанк, а й через інші банки.

Раніше ми писали, що в Україні змінили "чорнобильські" пенсії.