RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні очікується дефіцит пального: коли і з якої причини може статися

В Україні очікується дефіцит пального. Причиною стало повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну. Аграрії вичерпують рештки запасів пального, а поставки морем, із Білорусі та РФ - відповідно заблоковані.

Про це пише Pogliad.ua.

Експерти вкрай негативно оцінюють ситуацію із запасами пального в країні, враховуючи початок посівних робіт.

"Якщо коротко, то ситуація складна… Залишки на нафтобазах успішно з’їдені за останні пару тижнів. Ринок ожив і аграрії пожвавилися, почали атакувати АЗС, бо на них зараз ресурс дешевше, ніж на нафтобазах", - керівник компанії "Prime group" Дмитро Льоушкін.

Зазначається, що єдиною надією залишається можлива поставка з Європи, де немає зайвого ресурсу та доволі складна логістика.

З огляду на це, в країні очікується нестача ресурсу вже в квітні, проте посівну зірвати не вдасться, припускають експерти.

"Є, звичайно, хитрі рішення, але на них потрібна добра воля уряду. Наприклад, перекачувати цистерни прямо на кордоні або спростити правила перевезень бензовозами", - кажуть вони.

Як раніше повідомлялося, порівняно з першими днями війни, ціни на бензин, дизельне паливо та автомобільний газ в Україні уже не такі високі і ситуація дещо стабілізувалася. Проте подорожчання пального періодично відбувається.