RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Пенсії у квітні підвищать не всім: кому чекати перерахунку

У квітні пенсіонери, які працюють, отримають перераховані пенсії. Це відбудеться автоматично без необхідності додаткових звернень.

Про це повідомляють в Ukranews.

План щодо перерахунку пенсій для пенсіонерів, що продовжують працювати, озвучений в уряді на 2022 рік і буде реалізований, незважаючи на воєнний стан у країні. Для цього перерахунку громадянам не потрібно нікуди звертатись, оскільки все нарахується автоматично.

Додаток до виплат отримають пенсіонери, які після призначення (перерахунку) пенсій продовжили роботу та вже отримали не менше 24 місяців страхового стажу. Розмір збільшення пенсій залежатиме від зарплати та напрацьованого стажу.

Як отримати пенсію після переїзду

Якщо пенсіонер залишив своє постійне місце проживання унаслідок війни, він все одно зможе отримувати пенсію завдяки кількох механізмів.

У разі отримання виплат на банківську картку - змін не буде. Однак якщо людина отримувала гроші на "Укрпошті", то є такі можливості:

  • зателефонувати та повідомити свої нові контактні дані через контакт-центр "Укрпошти" або через Пенсійний фонд України;
  • отримати пенсію у будь-якому іншому відділенні "Укрпошти" з паспортом та довідкою з РНОКПП або у будь-якому відкритому відділенні Ощадбанку.

Раніше "Апостроф" писав про те, які документи потрібні для отримання пенсій переселенцям.