RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Допомога не лише з житлом, а й із роботою: для переселенців в Україні запустили нову програму

Із п'ятниці, 1 квітня, в Україні почала діяти держпрограма щодо роботи для внутрішніх переселенців. Роботодавцям виплачуватимуть по 6 500 грн за кожного нового працівника.

Про це під час засідання Кабінету Міністрів України повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми починаємо приймати заявки від бізнесу, який бере на роботу переміщених осіб. По 6,5 тисяч грн за кожного нового працівника для того, щоб люди отримували ці кошти та могли отримати роботу у тих бізнесах, які готові працювати в умовах воєнного стану", – заявив Шмигаль.

Голова українського уряду закликає ВПО реєструватись в органах соцзахисту. Таких реєстрацій вже налічується близько 260 тисяч. Вона є основою державних виплат на постійній основі по 2 тисяч гривень дорослому та по 3 тисячі гривень дитині чи особі з інвалідністю щомісячно. Для цього потрібно встати на відповідний облік.

Крім того, для переселенців працює волонтерська програма "Прихисток". Для тих, хто приймає біженців у себе, держава компенсує кошти на оплату комуналки. Наразі таких вільних місць на сайті "Прихисток" налічується для майже 10 тисяч переселенців.

Також Шмигаль нагадав, що з 31 березня зупинився прийом заявок на урядову програму єПідтримка, яка передбачає 6 500 гривень тим, хто втратив роботу в областях, де ведуться або велись активні бойові дії. За оприлюдненими даними, таких заявок опрацьовано майже 5 млн. За його словами, держава виплатила 22 млрд грн за цією програмою, їх отримали майже 3,5 млн українців.

Раніше ми писали, до якого числа приймають заявки для компенсації комуналки за переселенців.