RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україні спростили призначення пенсії щодо втрати годувальника: що треба знати

Кабінет міністрів вилучив із переліку обов'язкових документів при призначенні пенсії щодо втрати годувальника довідку з навчального закладу.

Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

“Найближчими місяцями близько 10 тисяч дітей, які отримують пенсію у разі втрати годувальника, досягнуть повноліття, але продовжать навчання у закладах професійної та вищої освіти. Вони мають право продовжувати отримувати цю пенсію”, – сказала вона.

Чиновниця зазначила, що через війну отримувачів такої допомоги може стати більше, зокрема серед дітей віком від 18 до 23 років. Для призначення нових пенсій потрібна довідка із навчального закладу, отримання якої може бути фізично неможливим або створити додатковий ризик.

“Тому ми напрацювали рішення, згідно з яким дітям, у яких загинули батьки або інші годувальники, пенсія при втраті годувальника призначатиметься і її виплата триватиме після досягнення повноліття без такої довідки. Пенсійний фонд України самостійно отримуватиме дані про навчання за денною формою у 2022 році з Єдиної державної електронної бази з питань освіти”, – пояснила голова Мінсоцполітики.

Нагадаємо, народні депутати збираються підвищити пенсійні виплати щодо втрати годувальника членам сімей загиблих або померлих військовослужбовців.