RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Відома угорська фармкомпанія продовжує фінансувати вбивства українців

Угорська мультинаціональна Гедеон Ріхтер (Gedeon Richter) продовжує діяльність у РФ під маніпулятивним приводом. Вони виправдовуються тим, що "виготовлення лікарських засобів накладає на них особливу відповідальність".

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Так, переважна більшість препаратів, власником яких є компанія Gedeon Richter, має непатентовані аналоги, що є копією оригінального препарату. Це означає, що у разі припинення діяльності Gedeon Richter російські пацієнти не залишаться без лікування.

У цей же час компанія забезпечує роботою близько 800 росіян та сплачує щорічно податків 31 млн. доларів.

"За ці гроші росія може придбати 31 тисячу снарядів для 122-мм гармати, або 436 ракет "Смерч", або 5 крилатих ракет "Калібр", або 3 штурмовики Су-25, або будь-яку іншу зброю, якою окупанти вбивають українців", - розповіли у центрі.

РНБО звернулася до уряду Угорщини та країн Євросоюзу із закликом вплинути на позицію компанії Гедеон Ріхтері, щоб вони зупинили діяльність у країні-агресорі.

Gedeon Richter – угорська мультинаціональна фармацевтична та біотехнологічна компанія, яка є найбільшим виробником ліків у Східній та Центральній Європі та має свої представництва більш ніж у 40 країнах.


Нагадаємо, раніше німецька компанія-виробник косметики та побутової хімії Henkel також вирішила поки що не залишати РФ, незважаючи на агресію проти України.