RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

2,5 мільйона українських пенсіонерів можуть отримати "бонус" у квітні: кого стосується

З 1 квітня в Україні стартував плановий перерахунок пенсій для пенсіонерів, які продовжують працювати, але при цьому відпрацювали не менше двох років після виходу на заслужений відпочинок.

Про це повідомляється на сайті Пенсійного фонду України.

На сьогодні таких налічується 2,5 мільйона українців – підвищення пенсій вони отримають дещо пізніше, коли до Пенсійного фонду надійдуть дані про стаж.

Розмір збільшення розраховується індивідуально, виходячи з розміру зарплати та страхового стажу. Якщо зарплата була занизькою, перерахунок зроблять лише на підставі кількості відпрацьованого стажу. При цьому працюючим пенсіонерам не виплачуються багато видів доплат і надбавок, наприклад, за непрацездатних членів сім'ї.

Щоб людині перерахували пенсію, нікуди спеціально звертатися не потрібно, це відбувається автоматично. Однак до відділення Пенсійного фонду можна прийти, щоб наперед дізнатися про свій розмір надбавки. Також це можна зробити онлайн в особистому кабінеті ПФУ.

Крім того, надбавку у розмірі 2 тисячі гривень можуть отримати пенсіонери, які були змушені покинути свій дім.

Для цього їм необхідно стати на облік як внутрішньо переміщені особи. Зробити це можна, звернувшись особисто до органів соціального захисту населення, уповноваженої особи громади, ЦНАП, незабаром таку можливість буде додано на портал "Дія". Після отримання довідки про те, що людина є ВПО, їй потрібно подати заяву на отримання держдопомоги за такою самою схемою та отримати виплату на банківський рахунок, зазначений у заяві.

Раніше ми писали, як отримати пенсії мешканцям міст, де йшли активні бойові дії.