RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Пенсії та допомога у безпеці: Україна знайшла спосіб не скорочувати виплати

Незважаючи на війну в Україні, пенсії та зарплати виплачуватимуть вчасно та в повному обсязі. Державний бюджет нашої країни поповнюється за рахунок військових облігацій та допомоги від міжнародних партнерів.

Про це повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону Міністр фінансів України Сергій Марченко.

За його словами, хоча надходження до держбюджету у квітні скоротяться, держава готова забезпечити всі соціальні витрати.

"Ми готові максимально здійснювати всі витрати. В першу чергу - виплату пенсій, заробітних плат. Це захищені витрати, вони будуть здійснені в строк і в повному обсязі. Тому жодних підстав вважати, що будуть затримки, немає. Ми намагаємося максимально перекрити відсутність або втрату доходів за рахунок інших джерел", – пояснив Марченко.

Він уточнив, що держбюджет України поповнюється за рахунок військових облігацій та допомоги від міжнародних партнерів (у вигляді кредитів та грантів).

Марченко додав, що зараз йдуть переговори з партнерами щодо допомоги Україні на суму близько $8 млрд. Ці гроші насамперед спрямують на поточні потреби, а не на відновлення інфраструктури, що постраждала від російського обстрілу.

"Поки що ці кошти будуть спрямовані на фінансування наших поточних потреб. Тому що, коли у нас йде війна, ми можемо відновлювати інфраструктуру лише у мінімальному обсязі, щоб можна було проїхати, були електрика, газ, вода", - пояснив міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла, що за березень Пенсійний фонд недоотримав 9% платежів за солідарною системою.