RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українці з ГБО зіштовхнулися із великою проблемою: їздити стало дуже невигідно

У зв`язку із війною і, як наслідок, дефіцитом деяких товарів, у тому числі і нафти, ціни на автогаз та паливо зрівнялися.

Про це повідомляє enkorr.

Зазначається, що АТ "Укргазвидобування" на сьогоднішніх торгах реалізувало скраплений газ за рекордною за всю історію ціною 57 000 грн/т. З урахуванням ситуації, у дрібних мережах АЗС за розрахунками Консалтингової групи "А-95", його ціна може сягнути 34 грн/л, що навіть трохи більше від середньої ціни на бензин марки А-95 (33,96 грн/л на 14 квітня).

"Ось ця ціна — це наслідки дефіциту, що утворився на ринку", — каже один із покупців ресурсу, додавши, що він не уявляє перспективи, яка чекає на ринок.

Інший співрозмовник додає, що за такою шаленою ціною логічно було б перестати купувати автогаз, проте водії не мають іншого виходу, оскільки на сьогоднішній день на заправках дефіцит бензину. Як вихід із ситуації він бачить скасування урядом державного регулювання цін на нафтопродукти.

"Як тільки він (ринок - ред.) ним насититься, потреба автолюбителів заправлятися скрапленим газом за ціною 32-34 грн відпаде, вони перейдуть на бензин. Тому я зараз бачу саме такий вихід із ситуації", — зазначив він.

Раніше ми писали, на скільки подорожчало паливо під час війни.