RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Де в Україні проблеми з продуктами, а де їх достатньо

В Україні не все так однозначно із продовольчими товарами. Експерт розповів, де продуктів харчування достатньо, а де їх немає.

Про це повідомив член Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна "Сегодня".

Так, у Києві вже не такий сильний дефіцит із яйцями, м'ясом та консервами, але все ж таки ціни на сир та ковбасу дуже високі. На Київщині є труднощі зі свіжою рибою, а також невеликий вибір круп, сирів та хліба. При цьому в деяких населених пунктах є проблеми навіть із сіллю та содою. У деяких магазинах під Києвом також спостерігається дефіцит дріжджів та бананів.

У Дніпрі при цьому у дефіциті дріжджі та ванілін.

На Донеччині все набагато плачевніше у плані їжі.

"У нас взагалі в супермаркетах продуктовий колапс. Люди живуть за рахунок маленьких магазинів. В одному супермаркеті у нас є лише перловка, борошно, олія, деякі фрукти та цибуля. Цукор неможливо купити", – повідомив місцевий житель.

Щодо заходу України, то в Буковелі продукти практично всі є, але, як повідомляють місцеві жителі, ціни надхмарні.

Водночас у Львові в супермаркетах порожні полиці із сухпайками, цукерками та засобами особистої гігієни. Містяни пов'язують це зі збором гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, у Національному банку через посилений інфляційний тиск на фоні війни прогнозують підвищення цін. Товари та послуги можуть за рік подорожчати на 20%.