RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Порядок виплат допомоги переселенцям помітно змінили: кому відмовлять

З травня грошову допомогу виплачуватимуть лише тим переселенцям, які перемістилися з територій, розташованих у районі проведення військових (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації.

Про це повідомляє "Дебет-Кредит".

Так, згідно з Постановою КМУ від 16.04.2022 р. №457, за березень та квітень допомога надається всім внутрішньо переміщеним особам. Усі переселенці зможуть отримати допомогу у розмірі 2 тисячі гривень, на дітей – 3 тисячі гривень, особам з інвалідністю також виплачується 3 тисячі гривень.

Однак у травні допомога буде призначатися лише:

  • тим, хто перемістився з території територіальних громад, розташованих у районі проведення військових (бойових) дій;
  • що знаходяться у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні),
  • тим, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження та подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

При цьому перелік територіальних громад, переселенцям з яких виплачуватиметься допомога, затверджується Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій. Наразі цей перелік ще не затверджений.

Крім того, за новими правилами, допомога також надається:

  • особам, які евакуювалися з населених пунктів, які розташовані в районах проведення військових (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони – гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні або допомога за рахунок коштів міжнародних організацій;
  • особам, які проживають у деокупованих населених пунктах, які не мають статусу внутрішньо переміщених осіб – гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану.

Зазначається, що тим, хто живе на тимчасово окупованих або оточених РФ територіях, нараховуються всі належні соціальні виплати - пенсії, соціальна допомога, пільги, субсидії та інше.

Як повідомляв "Апостроф", громадяни України з числа внутрішньо переміщених осіб, які повернулися на постійне місце проживання, але мають зруйноване житло, й надалі отримуватимуть допомогу на проживання .