RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Де працюють українські переселенці у Польщі: статистика

77 тисяч українців уже отримали роботу в Польщі відповідно до спеціального закону, який передбачає спрощений доступ до ринку праці біженцям із нашої країни. Закон набув чинності 26 березня 2022 року.

Про це повідомляє Міністерство сім'ї та соціальної політики Польщі.

Майже половина українських біженців виконує нескладну фізичну роботу – 47,5%. Ще 14,1% задіяно на промислових підприємствах, 10,3% отримали роботу у сфері послуг та торгівлі, 8,5% знайшли вакансії в офісі та 4% – фахівці.

Найбільшу кількість робочих місць українцям надали у промислово розвинених воєводствах: Мазовецькому з центром у Варшаві, Нижньосілезькому з центром у Вроцлаві, Малопольському з центром у Кракові та Поморському з центром у Гданську.

У відомстві оцінили такий результат як добрий, оскільки велику частку приїжджих з України складають діти, частина біженців уже повернулася додому, а ще частина працює з Польщі дистанційно.

Раніше "Укрзалізниця" зафіксувала зростання попиту на квитки з Польщі до України. Так, з 1 по 9 квітня в Україну з Польщі залізницею повернулося 4 тис. осіб, тоді як з 10 по 18 квітня на 50% більше — 6 тис. пасажирів