RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українських товарів у ЄС побільшає: Єврокомісія зробила серйозну пропозицію

27 квітня Європейська комісія оприлюднила пропозицію про тимчасове припинення дії всіх мит на імпорт з України. Також передбачається призупинення на рік усіх антидемпінгових дій Євросоюзу щодо української сталі.

Інформація про це з'явилася на сайті Європейської Комісії.

Ця пропозиція є безпрецедентним жестом підтримки країні, яка перебуває у стані війни та спрямована на збільшення обсягів українського експорту до ЄС. Це має сприяти полегшенню ситуації, в якій опинилися українські виробники та експортери внаслідок російського військового вторгнення.

"Неспровокована і нічим не виправдана агресія РФ завдала важкого удару по економіці України. Ми з Президентом Зеленським обговорювали шляхи підтримки економіки, за межами макрофінансової допомоги та грантів. Ми погодилися з критичною вагою швидкого і широкого призупинення мит на імпорт для прискорення української економіки. Крок , який ми здійснюємо сьогодні, – відповідь на цей заклик. Він значно спростить експорт української промислової та сільськогосподарської продукції до ЄС", – заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Військова агресія РФ проти України не лише призвела до масових жертв серед мирного населення та руйнування критично важливої інфраструктури, а й завдала тяжкого удару по українській економіці. У цих умовах ЄС докладає зусиль, щоб допомогти Україні зберегти свої позиції на світовому ринку та надалі поглиблювати торговельні відносини з країнами ЄС.

Це стосується спрощення системи транспортування української продукції транспортними маршрутами на суші з огляду на російську блокаду українських портів.

У цьому контексті Єврокомісія вже розпочала лібералізацію правил для українських вантажних автомобільних перевезень для транспортування товарів між Україною та ЄС, а також спрощення транзитних шляхів та використання європейської інфраструктури для транспортування українського експорту до третіх країн.

Всі ці заходи покликані надати українським виробникам великої гнучкості та впевненості.

Нагадаємо, що Україна розвиватиме автомобільну та залізничну логістику з країнами Європейського Союзу максимально швидкої доставки товарів на захід.