RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Навіть без трудової книжки: в Україні пом'якшили умови для отримання допомоги з безробіття

Тепер отримати статус безробітного офіційно зможуть люди, які після введення воєнного стану працювали на умовах трудового договору, гіг-контракту чи іншого цивільно-правового договору, проте втратили роботу. Уряд забезпечить виплату допомоги всім, хто стане на облік у визначеному законодавством порядку.

Про спрощення реєстрації в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу в період воєнного стану, йдеться у рішення уряду.

Люди, які навіть не мають повного пакету документів для подачі заявки, можуть стати на облік по безробіттю за спрощеною процедурою – через додаток або портал Дія. При подачі заявки в електронному форматі можна обійтися без без урахування документів про освіту, трудової книжки, військово-облікового документу тощо.

"Держава надає та підтверджує соціальні гарантії для населення. Зокрема, для погашення заборгованості по виплаті допомоги з безробіття Уряд виділив 1,2 мільярда гривень із резервного фонду. Водночас пріоритетною задачею є мінімізація безробіття. Тому активно продовжуємо релокацію підприємств, стимулюємо компенсаціями працевлаштування ВПО, реалізуємо політику дерегуляції, аби бізнес працював та створював нові робочі місця", - заявив заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра

Раніше "Апостроф" пояснював, як оформити допомогу по безробіттю у застосунку чи на порталі Дія.