RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як отримувати пенсію не на пошті, а у банку: покрокова інструкція

Для того щоб пенсіонер змінив можливість отримання своїх виплат не в "Укрпошті", а на банківський рахунок необов'язково особисто з'явитися до фахівців сервісних центрів, це можна зробити і дистанційно.

Як це зробити, розповідає "Апостроф".

Щоб онлайн змінити спосіб отримання пенсії, потрібно подати заяву через portal.pfu.gov.ua. Це онлайн-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього потрібно авторизуватися на цьому сайті та вибрати пункт "Про пенсійне забезпечення". Далі вибрати розділ "Внесення змін до пенсійної справи" та "Заява про зміну способу виплати пенсії".

Потім пенсіонер заповнює обов'язкові поля форми електронної заяви та завантажує відскановані документи: паспорт; ідентифікаційний код; заяву з реквізитами з банківської установи – якщо бажає перенести виплати банківський рахунок. Після того, як заява сформована, потрібно поставити свій кваліфікований електронний підпис.

Далі заява автоматично з'явиться у ПФУ. Пенсіонери можуть дізнатися про результати свого звернення в особистому кабінеті ПФУ, перейшовши по вкладці "Мої повідомлення".

У разі, якщо громадянин України не має кваліфікованого електронного підпису, можна замовити послугу переадресації по гарячій лінії "Укрпошти": 0-800-300-545. Далі потрібно відкрити рахунок у бажаному банку, куди приходитимуть виплати, та заповнити заяву. Разом із ним слід прийти до найближчого відділення ПФУ, де пенсіонеру завершать процедуру переоформлення.

Раніше ми писали, що попри повномасштабну війну з російськими окупантами, квітневі пенсії в Україні профінансовано на 94,2%. Однак із виплатами на тимчасово зайнятих ворогом територіях виникають проблеми.