RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Стосується сотень тисяч пенсіонерів: українцям повідомили про важливі зміни у нарахуванні пенсій

Через війну з російськими окупантами, через тимчасову окупацію, оточення, або активні військові дії, не всім пенсіонерам можливо доставити пенсії за місцем проживання. Таким людям виплати зарахують на рахунки Ощадбанку.

Як повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, відповідне рішення ухвалив уряд.

Вона додала, що пенсію зараховуватимуть на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях.

Ці гроші пенсіонер зможе отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території. Для цього потрібно буде надати паспорт та довідку з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

Якщо пенсіонер не зніме свої гроші в Ощадбанку, вся сума пенсії збережеться і як тільки з'явиться можливість, Укрпошта доставить за місцем проживання як неотриману суму пенсії, так і виплати за поточний період.

Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватись Укрпоштою на нову адресу, через Ощадбанк, або інший обраний уповноважений банк.

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не зміниться, їм пенсія надходитиме на картки.

Як повідомляв "Апостроф", змінити спосіб отримання пенсії можна дистанційно в "три кліки". Щоправда для цього буде потрібний кваліфікований електронний підпис (КЕП).