RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Виплати переселенцям у травні: кому дадуть гроші і коли буде наступний транш

Із травня фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам будуть виплачувати лише за певних умов, а черговий транш на виплати перерахують уже на початку травня.

Про це заявила очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна, інформує "Пенсійний кур'єр".

Зазначається, що ті переселенці, які встигли подати заяву на отримання грошової допомоги до 30 квітня, отримають кошти за березень і квітень. Інші – лише за квітень.

А уже з 1 травня 2022 року допомогу на проживання для вимушених переселенців отримуватимуть винятково:

  • ВПО, які перемістилися з регіонів, де йдуть бойові дії, або громад, що перебувають в окупації чи оточенні;
  • ВПО, житло яких зруйноване або непридатне для проживання та які подали заяву на відшкодування в Дії.

Зазначається, що для виплати допомоги на проживання ВПО виділено понад 4 млрд грн. Кошти надійшли до Ощадбанку чотирма траншами, останній з яких (1,5 млрд грн) здійснили вчора. Тому вже найближчим часом банк перерахує отримані кошти на рахунки людей, які вони вказали у своїх заявах. Наступний транш на виплати переселенцям планують перерахувати 2-3 травня.

"Якщо ви ще не отримали виплату, не хвилюйтесь, ми продовжуємо в травні фінансувати виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за березень та квітень по мірі того, як отримуємо інформацію від областей. З одних регіонів вона надходить швидше, з інших – повільніше", – наголосила Лазебна.

Нагадаємо, допомога на проживання надається громадянам України від березня поточного року у таких розмірах: 3000 гривень — для осіб з інвалідністю та дітей та 2000 гривень — для інших осіб.

Раніше ми писали, навіщо в Україні "порізали" допомогу для переселенців.