RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Продаж "своїм" за захмарною ціною: на скільки подорожчало пальне на українських АЗС

В умовах дефіциту палива деякі українські АЗС продають бензин та ДП на третину дорожче, а також вигадують нові способи оплати.

Про це йдеться у матеріалі видання Forbes.

Незважаючи на дефіцит палива в Україні, на деяких газозаправних станціях можна придбати бензин та дизельне паливо, але на 30% дорожче від встановленої державою граничної ціни.

У Вінниці, наприклад, пальне відпускають лише за спеціальними талонами. Щоб придбати такий документ, водієві необхідно сплатити рахунок мінімально на 200 літрів за ціною 55,5 грн за літр.

У Житомирі, як розповідають співробітники деякої АЗС, паливо відпускають лише "своїм" – українцям необхідно приїхати на станцію та домовитись із керівництвом.

На заправках на Івано-Франківщині діють обмеження при заправці автомобілів - не більше 20 літрів на один транспортний засіб. Експерти зазначають, що українські АЗС реалізують паливо за цінами, що перевищують граничну вартість, встановлену державою. З урахуванням усіх торгових націнок максимальна ціна на бензин не повинна перевищувати 37,69 грн/л, дизпаливо – не вище ніж 42,63 грн/л.

Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн стверджує, що держава має втрутитися у ситуацію на паливному ринку та навести лад, оскільки одні мережі АЗС не можуть продавати бензин по 40-42 гривні, а інші – по 55 грн.

Раніше ми розповідали, як зміняться ціни на пальне в Україні після подолання дефіциту.